Pagina's

maandag 5 januari 2015

VERSLAG BIT TRAININGSDAGEN 3/4 JAN IN DRACHTEN


Afgelopen weekend zijn wij aanwezig geweest op de Bit Trainingsdagen in het Fries Congres Centrum in Drachten. Deze dagen werden georganiseerd door het Bit magazine en hier konden dressuurtalenten strijden naar de titel Bit talent van het jaar, met in de jury Adelinde Cornelissen.

Daarnaast waren er diverse dressuurclinics, door Laurens van Lieren, Sjak Laarakkers, Kirsten Brouwer en Joyce Heutink. Ook waren er een aantal leerzame workshops en lezingen te volgen.

Wij waren ook gevraagd voor een aantal workshops gedurende het weekend en wij hebben op zowel zaterdag als zondag 2 exclusieve workshops touwhalsters knopen verzorgd! Ook stonden wij met onze Horse Charms stand waar je diverse producten kon kopen of zelfs op bestelling kon laten maken door ons.



Op zaterdagochtend ging bij ons al vroeg de wekker om dan ook al op tijd te vertrekken met een volgeladen vrachtwagen. Drachten is niet super ver voor ons, maar we hadden zoveel spullen bij ons, het inrichten van de verkoopstand kost gewoon erg veel tijd en daarnaast stond de eerste workshop al ingepland om 10 uur 's ochtends.


Voor de Horse Charms stand hadden we een mooie ruime plek en we hebben dan ook dankbaar gebruik gemaakt van deze ruimte. Alle rollen touw konden mooi op kleur gerangschikt worden en de opmerking 'wat een vrolijke kleurtjes hier' hebben we meerdere keren per dag gehoord.


De workshopruimte was in/naast de Bit stand en daar hadden we de beschikking over een prachtige grote tafel, waar iedereen gezellig met elkaar kon zitten. Een klein beetje aankleding zorgde er voor dat het een echte Horse Charms tafel werd.


Ondanks dat er op de dag zelf opgegeven moest worden bij onze stand voor de workshops, was de 1e workshop om 10.00u met 11 deelnemers al helemaal vol! We hadden een max. van 10 deelnemers per workshop in gepland. Na een korte introductie mochten de deelnemers bij de Horse Charms stand hun favoriete kleurtje uitzoeken voor het touwhalster wat ze gingen maken.


Stap voor stap werd uitgelegd en voorgedaan hoe het touwhalster (met neusband) werd gemaakt, met soms moeilijke gezichten maar met veel plezier heeft iedereen (met wat hulp van ons team) in 1,5 uur zijn eigen touwhalster gemaakt!


Tussendoor hebben we ook nog voor Bit wat leuke filmpjes opgenomen! Binnenkort op de website te zien van Bit.


De 2e workshop zat ook al snel helemaal vol en ook daar hadden we super leuke en gemotiveerde deelnemers, die ieder een prachtig touwhalster hebben geknoopt.


Tegen 21.30u liep de dag ten einde en zijn wij naar huis vertrokken.

Zondagochtend zijn we dan ook weer op tijd naar Drachten te gaan, om om 9.00u de stand weer te openen en klaar te staan voor de inschrijvingen van de workshops.


Al snel was de 1e workshop vol en konden we van start gaan om 11.00u. Veel kinderen en jonge meiden, maar met wat extra hulp hadden ook zij allemaal een prachtig touwhalster voor hun eigen of verzorgpaard of pony gemaakt. In ieder geval allemaal blije gezichten!



Kort daarop was ook de 2e workshop van die dag helemaal vol en ook hier hebben we met een gezellige groep lekker geknoopt. Met ook weer een mooi resultaat!


De dag zat er voor ons toen bijna op, eindelijk tijd voor ons om weer even bij de showring te gaan kijken en bij de demonstratie/les van Britt gekeken.
En ook haar paard Eve kan zich aansluiten bij de Horse Charms familie, met haar prachtige nieuwe babyroze setje (met bling uiteraard).


Al met al hebben we een super geslaagd weekend gehad, gezellig met ons eigen team, maar ook met het team van Bit en alle andere leuke mensen die we hier hebben ontmoet en gesproken. We willen iedereen bedanken voor het enthousiasme, vooral onze fanatieke deelnemers bij de workshops!
We hebben alleen maar super positieve reacties gehad en wie weet wat hier verder uit voort gaat komen. Wij vonden het in ieder geval erg leuk allemaal.

Wil je meer foto's zien van ons van de Bit trainingsdagen? Kijk dan even op onze Facebook pagina!
Daarnaast hebben we ook gefilmd, dus onze vlog/sfeerimpressie komt ook zsm online. Houd de blog in de gaten.

Zou jij het ook leuk vinden om mee te doen met een workshop touwhalster knopen?

3 opmerkingen:

  1. Ik wil het heel graag leren en kunnen mijn moeder vind het ook leuk als ik het kan doen en heb ik een zelf gemaakte horse charms halster. Als het kan kom ik zeker als het binnekort willen

    BeantwoordenVerwijderen